آموزشآموزش وردپرسوردپرس

آموزش راه اندازی لوکال هاست با نرم افزار XAMPP

پس از اینکه در مقاله‌ای به “بررسی لوکال هاست و مزایا و معایب“ آن پرداختیم، اکنون زمان آن رسیده که به بررسی ساده‌ترین راه برای راه اندازی لوکال هاست بپردازیم. در ابتدای این بخش، لازم است اشاره کنیم که در این مقاله از نت افراز بلاگ، آموزش نصب وردپرس بر روی لوکال هاست را نیز آماده کرده‌ایم، که در انتهای این مقاله قابل مشاهده است. اگر تصمیم به راه اندازی لوکال هاست (Local Host) دارید، در ادامه با ما همراه ما باشید.

دانلود نرم افزار XAMPP

شاید بتوان نرم افزار XAMPP را محبوب‌ترین نرم افزار برای راه اندازی لوکال هاست دانست. این نرم افزار متن باز (Open Source) است. به زبان ساده، متن باز بیانگر نرم افزارهایی است که کدهای آن به وسیله همگان قابل مشاهده، بازبینی و ویرایش است.

این نرم افزار توسط یک تیم آلمانی با مدیریت آقای “Oswald Seidler” نوشته شده است و امروزه از طریق سایت apachefriends.org در دسترس است. نرم افزار زمپ (XAMPP) بر روی سیستم عامل‌های ویندوز، لینوکس و مک (Mac) در دسترس بوده و با چند کلیک ساده قابل نصب است. لینک دانلود نرم افزار XAMPP برای هر سیستم عامل در صفحه اصلی سایت apachefriends.org در دسترس است و می‌توانید از طریق لینک زیر نسبت به دانلود نسخه متناسب با سیستم عامل خود اقدام نمایید.

پس از دانلود نرم افزار XAMPP، اکنون نوبت به نصب آن می‌رسد. نصب این نرم افزار بسیار ساده‌ بوده و با چند کلیک قابل انجام است. تنها نکته حائز اهمیت در مسیر نصب نرم افزار XAMPP این است که پیشنهاد می‌شود موقعیت نصب نرم افزار را تغییر ندهید و اجازه دهید که نرم افزار در مسیر پیش‌فرض نصب نرم‌افزار در سیستم (همچون درایو C در ویندوز) نصب شود.

در ادامه مراحل نصب نرم افزار XAMPP بر روی ویندوز را با یکدیگر مشاهده می‌کنیم.

خصوصیات و ماژول های پشتیبانی شده در XAMPP:

در نرم افزار XAMPP، امکان پشتیبانی از سرویس‌های زیر برای ارائه و نصب وجود دارد. بنابراین می‌توان این پکیج‌ها را هنگام نصب انتخاب و فعال کرد.

در پایین، به توضیح برخی از پکیج‌ها و سرویس‌های اصلی قابل نصب توسط این نرم افزار اشاره خواهیم کرد:

  1. وب سرور Apache جهت اجرای وب سایت‌ها
  2. سیستم دیتابیس MySQL که در نسخه‌های جدید از MariaDb استفاده شده است
  3. سیستم مدیریت دیتابیس phpMyAdmin
  4. امکان openssl که یکی از پرکاربرد‌ترین ابزارها در زمینه SSL(https) است.
  5. پشتیبانی از اسکریپت Webalizer جهت آنالیز و تفسیر آمار وب سایت‌ها و بازدیدها
  6. پشتیبانی از FileZilla FTP Server جهت انتقال راحت فایل‌ها به سرور و لوکال هاست
  7. پشتیبانی از Tomcat سرور جهت اجرای servlet و JSP (زبان جاوا) در وب سرور Apache استفاده می‌شوند
  8. پشتیبانی از ماژول Curl که با استفاده از CURL شما می‌توانید به سرورهای مختلف و با پروتكل های مختلف مثل http, https, ftp, gopher, telnet و … متصل شوید
  9. پشتیبانی از ProFTPD که یک نرم افزار راه اندازی ftp سرور جهت انتقال آسان فایل بین کلاینت و سرور است
  10. پشتیبانی از IMAP که از این پروتکل برای انتقال و ارتباطات ایمیل در در بستر وب استفاده می‌شود

راه اندازی لوکال هاست، با نصب نرم افزار XAMPP

پس از دانلود نرم افزار، بر روی آن کلیک می‌کنیم تا مراحل نصب آغاز شود. در اولین قدم با فرم شرایط و مقررات روبه‌رو خواهید شد و تنها کافیست که بر روی گزینه Next کلیک کنید و وارد مرحله بعد شوید.

در مرحله جدید، نرم افزار XAMPP تمامی زبان‌های برنامه نویسی، پایگاه‌های داده و ماژول‌های قابل نصب را به شما نشان خواهد داد. به صورت پیش فرض، تمامی موارد این صفحه تیک خورده‌اند و بر روی سیستم شما نصب خواهند شد. ترجیحا این صفحه را نیز بدون هیچ تغییری رها کرده و بر روی کلید Next کلیک کنید.

آموزش نصب نرم افزار xampp

در مرحله جدید، نرم افزار XAMPP، از شما محل نصب نرم افزار را می‌پرسد. به صورت پیش فرض، این نرم افزار بر روی درایوC نصب می‌شود و یک پوشه با نام XAMPP در این درایو ایجاد می‌کند. کلیه فایل‌های این نرم افزار در همین پوشه ذخیره خواهند شد. ترجیحا محل نصب نرم افزار را تغییر ندهید و تنها بر روی گزینه Next کلیک کنید. با عبور از این مرحله، فرآیند نصب آغاز خواهد شد و در کمتر از ۱ دقیقه لوکال هاست شما آماده خواهد بود.

چنانچه پیش از این، نرم‌افزار XAMPP را بر روی سیستم خود نصب کرده باشید و مجدد تصمیم به نصب نرم‌افزار بگیرید؛ در این مرحله با یک خطا مواجه خواهید شد. در این شرایط باید به دایرکتوری نصب قبلی مراجعه کرده و نام پوشه پیشین را از XAMPP به یک نام دیگر همچون “Xampp-old” تغییر دهید. توجه داشته باشید که پیش از اجرای فرآیند نصب، پوشه محل نصب نرم‌افزار XAMPP، باید حتما خالی از هرگونه فایل باشد.

شروع کار با نرم افزار XAMPP

پس از نصب نرم افزار XAMPP، با کلیک بر روی آیکن این برنامه می‌توانید وارد پنل لوکال هاست شوید. در اولین ورود شما به پنل، وب سرویس Apache و پایگاه داده MySQL به عنوان یک ویندوز سرویس نصب نشده‌اند و شما باید با یک کلیک ساده این دو ماژول را به عنوان یک ویندوز سرویس نصب نمایید. این کار تنها با یک کلیک ساده بر روی چک باکس کنار این دو ماژول قابل انجام است. پس از انجام این کار، چک باکس کنار این دو ماژول از “X” به “” تبدیل خواهد شد.

دقت داشته باشید که در هر شرایطی، یک پنجره سفید در پایین پنل نرم افزار در حال نمایش است. به این پنجره اصطلاحا “Log Window” گفته می‌شود. تمامی تغییرات و فرآیندهایی که منجر به اعمال یک تغییر در لوکال هاست می‌شوند، در این پنجره ذکر خواهند شد. به عنوان مثال، پس از نصب موفقیت آمیز دو ماژول Apache و MySQL به عنوان یک ویندوز سرویس، در پنجره لاگ، نوشته‌ای مشابه با تصویر زیر به نمایش درخواهد آمد.

راهنمای نصب mysql در نرم افزار xampp

راه اندازی ماژول‌های نرم افزار XAMPP

پس از نصب وب سرویس Apache و دیتابیس MySQL، اکنون باید این دو ماژول را راه‌اندازی نمایید. این کار نیز با سادگی هرچه تمام تر از طریق کلیک بر روی گزینه Start در مقابل این دو ماژول صورت خواهد گرفت. بد نیست که مجددا نگاهی به کنترل پنل و پنجره لاگ، در زمان راه اندازی این دو سرویس داشته باشیم.

راه اندازی لوکال هاست از طریق نرم افزار زمپ

در صورتی که همه مراحل را به درستی طی کرده باشید، نهایتا کنترل پنل XAMPP به شکل تصویر بالا درخواهد آمد. پس‌زمینه ماژول‌های Apache و MySQL به رنگ سبز درمی‌آیند و گزینه Start، به Stop تبدیل خواهد شد. شما در هر زمان با فشردن کلید Stop، می‌توانید ماژول مدنظر را متوقف کنید. اما مهم ترین مسئله در رابطه با این بخش، پنجره Log است. چنانچه پیام‌هایی مشابه با تصویر، در پنجره Log، به شما نمایش داده نشود و همچنان وضعیت هر سرویس بر روی:

Ateempting to start "X" service...

باقی بماند، به این معناست که نرم افزار XAMPP بنابر مشکلی قادر به اجرای صحیح سرویس نیست، و شما نمی‌توانید در حال حاضر از آن سرویس استفاده نمایید. بررسی خطاها در رابطه با عدم راه اندازی صحیح نرم افزار XAMPP بسیار طولانی خواهد بود و در حوصله این مقاله نمی‌گنجد.

نکته: در نظر داشته باشید با هر بار خاموش و روشن شدن کامپیوتر، لازم است تا با کلیک بر روی دکمه‌های Start که در مقابل Apache و MySQL قرار گرفته است، نسبت به فعال کردن آن اقدام نمائید تا وب‌سایت شما در لوکال هاست راه اندازی شود. به دلیل اینکه پس از ریست شدن کامپیوتر، برنامه XAMPP، پایگاه داده MySQL، وب سرور آپاچی و php همگی در حالت غیرفعال قرار می‌گیرند.

نصب وردپرس بر روی لوکال هاست

اگر پیش از این با هاست‌های اختصاصی و یا اشتراکی کار کرده باشید، شروع کار با XAMPP برای شما بسیار آسان خواهد بود. در اولین قدم باید آخرین نسخه وردپرس فارسی را از طریق لینک زیر دریافت کنید.

دایرکتوری اصلی یا “Root” که در هاست‌های لینوکسی تحت عنوان پوشه‌ای با نام Public_html شناخته می‌شود، در نرم‌افزار XAMPP به نام htdocs معروف است. تمامی فایل‌های قرارگرفته در این مسیر، در دایرکتوری root قرار دارند و توسط مفسر Apache قابل ترجمه و اجرا هستند. هر پوشه جدیدی که در این مسیر ایجاد کنید، تحت عنوان یک Subfolder شناخته می‌شود.

در قدم بعدی لازم است که یک پوشه برای سایتی که تصمیم به راه اندازی آن دارید ایجاد کنید. به عنوان مثال، ما نام این پوشه را test میگذاریم.

بنابراین پس از دانلود آخرین نسخه وردپرس، به پوشه:

 c:xampphtdocs  

که در درایو C قرار دارد، مراجعه کرده و یک پوشه جدید به نام test ایجاد کنید. پس از ایجاد پوشه، محتوای فایل وردپرس که شامل چندین پوشه و فایل های PHP  است را به پوشه‌ای که در مرحله قبل ساخته‌اید انتقال دهید.

ایجاد دیتابیس با استفاده از رابط کاربری phpMyAdmin

پس از این باید یک “دیتابیس” برای سایت خود ایجاد کنیم. برای این کار مجدد به سراغ کنترل پنل نرم افزار XAMPP خواهیم رفت. در کنترل پنل بر روی گزینه Admin در مقابل ماژول MySQL کلیک می‌کنیم.

روش اتصال به phpmyadmin در زمپ

پس از این به صورت خودکار، وارد رابط کاربری phpMyAdmin  در مرورگر پیش فرض خود خواهید شد.

آموزش ساخت دیتابیس با استفاده از phpmyadmin

در گام بعدی با استفاده از سایدبار سمت چپ، بر روی اولین گزینه، یعنی New کلیک می‌کنیم. صفحه جدیدی برای شما بازخواهد شد که در آنجا می‌توانید نام دیتابیس و استاندارد مقایسه کاراکتری (Collation) را انتخاب نمایید. نام دیتابیس دلخواه است، و از اعداد و حروف انگلیسی می‌توانید در نام دیتابیس خود استفاده کنید. استاندارد آنالیز کاراکترها هم به صورت پیش فرض بر روی utf8mb4_general_ci قرار گرفته است. ترجیحا این مورد را نیز بدون تغییر رها کرده و بر روی کلید Create کلیک می‌کنیم.

تقریبا نصب وردپرس با گذر از مرحله قبل به اتمام رسیده است. از اینجا به بعد مراحل کانفیگ و پیکربندی وردپرس را طی خواهیم کرد.

پیکربندی وردپرس

برای این کار، پس از کلمه لوکال هاست، آدرس دایرکتوری سایت وردپرس خود را در نوار آدرس وارد می‌کنیم. به عنوان مثال، آدرس دایرکتوری ما به شکل زیر خواهد بود:

localhost/test

پس از انجام این کار، مراحل پیکربندی وردپرس به صورت مرحله به مرحله به شما نشان داده خواهد شد.

پس از انتخاب زبان، وارد مرحله اتصال وردپرس به دیتابیس خواهید شد. این مرحله، تنها مرحله متفاوت نصب وردپرس در لوکال هاست با هاست‌های میزبانی است.

برای اتصال وردپرس به دیتابیس در لوکال هاست، به شکل زیر عمل نمایید:

روش اتصال وردپرس به دیتابیس نت افراز | netafraz

  • نام پایگاه داده: نام پایگاه داده‌ای که با استفاده از رابط کاربری phpMyAdmin، ایجاد کردید را وارد نمایید.
  • نام کاربری: در این قسمت از واژه “root” استفاده کنید.
  • رمز عبور: این قسمت را خالی بگذارید.
  • میزبان پایگاه داده: این بخش به صورت خودکار بر روی عبارت “localhost” تنظیم شده است. این قسمت را بدون تغییر رها کنید.
  • پیشوند جداول: در این بخش می‌توانید پیشوند جداول دیتابیس خود را از “_wp” به هر متن دیگری تغییر دهید. در زمان نصب وردپرس بر روی لوکال هاست، شاید این نکته حائز اهمیت نباشد؛ اما زمانی که تصمیم جدی برای ایجاد یک سایت بر بستر اینترنت گرفتید، حتما این پیشوند را به شکلی که به راحتی قابل حدس زدن نباشد، تغییر دهید.

پس از پر کردن این فرم به شکل ارائه شده، تنها کافیست که اطلاعات شناسنامه وب‌سایت خود همچون نام سایت، نام کاربری، ایمیل ادمین و… را تکمیل کنید تا به سایت وردپرسی خود بدون هیچ هزینه‌ای دست یابید.

تمام! وردپرس بر روی لوکال هاست شما نصب شده و آماده خلق ایده‌های جدید است.

سخن پایانی

در این مقاله از نت افراز بلاگ، به بررسی ساده ترین روش راه اندازی لوکال هاست پرداخیتم. نرم افزار XAMPP، محبوب‌ترین نرم‌افزار راه اندازی لوکال هاست در میان کاربران جهان است. امیدواریم که این مقاله به خوبی مورد استفاده شما قرار گرفته باشد و بتواند کمک شایانی به شما همراهان عزیز باشد. ما در تیم نت افراز، همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم. شما کاربران گرامی، می‌توانید در هر لحظه سوالات خود را از طریق بخش ارسال نظرات با ما در میان بگذارید. ما همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما همراهان عزیز هستیم.

موفقیت همراه راهتان باد

بازدیدها: ۰

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا